امیرعلی گل پسر گل بابا
صفحات وبلاگ
نویسنده: علیرضا احسانی مقدم - ۱۳۸٩/٢/٤

طرز طبخ ماهی قزل آلا

 


آموزش آشپزی (ماهی قزل آلا)


مواد لازم: ماهی قزل آلا به تعداد نفرات روغن زیتون 2 قاشق غذا خوری مرزه خرد شده 3 قاشق غذا خوری سیر 3 حبه پودر زنجبیل یک دوم قاشق چای خوری پوست رنده شده لیمو ترش یک عدد نمک ، فلفل و آب لیمو به مقدار لازم طرز تهیه: ماهی ها را پس از تمیز کردن به طور کامل شستشو دهید. در روی شکم ماهی به طور طولی شکاف ایجاد کنید. پس از خالی کردن شکم ماهی آن را به طور کامل شستشو داده و آب آن را تخلیه کنید. سپس به طور عرضی و مورب با یک چاقوی تیز در روی ماهی چند شکاف ایجاد کنید. سپس در ظرفی روغن زیتون، مرزه، سیر، زنجبیل، نمک ، فلفل، پوست لیمو و مقداری آب لیمو ریخته و به طور کامل مخلوط کنید. مواد آماده شده را روی ماهی بریزید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید. پس از گذشت نیم ساعت ماهی را روی کاغذ آلومینیوم گذاشته و در فر 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. در صورت تمایل و برای پخت بهتر ماهی می توانید روی آن را با یک ورق کاغذ آلومینیوم بپوشایند و بعد از پخت ماهی، کاغذ آلومینیوم را برداشته و با حرارت قسمت بالای فر( گریل ) آن را به صورت برشته درآورید. مدت زمان پخت ماهی به اندازه آن بستگی دارد. به طور معمول یک عدد ماهی قزل آلای متوسط به مدت 25-20 دقیقه آماده می شود. نکات تغذیه ای : این غذای کم چرب برای افراد با کلسترول و فشار خون بالا مناسب است. همچنین خوشمزه و سرشار از املاح معدنی و ویتامین هاست که برای کودکان و سالمندان غذای سالم و مفیدی است. در ضمن افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، از افزودن نمک به این غذا خودداری کنند؛ چون دارای سایر طعم دهنده ها می باشد

ماهی سرخ شده

مواد لازم:

  • ماهی قزل آلا 1 عدد  
  • آرد نخود 2 قاشق غذاخوری
  • زنجبیل 0.5قاشق چایخوری
  • سیر له شده 1 حبه
  • پودر فلفل قرمز کمی
  • نمک 0.5 قاشق چایخوری
  • زردچوبه 0.5 قاشق چایخوری
  • آب به میزان لازم
  • روغن 4 قاشق غذاخوری
  • ادویه انارگلی 1 قاشق مرباخوری (در صورت تمایل به جای این ادویه می توانید از اناردون (دانه های خشک و ساییده شده انارهای ترش مزه) که در شمال کشورمان به وفور یافت می شود، استفاده کنید.)
  • برگهای تازه گشنیز ریز شده 1 قاشق غذاخوری
  • برنج پخته شده برای صرف غذا

طرز تهیه:

ماهی قزل آلا را پاک کرده محتویات شکم را خارج و سر و باله ها را زده و با چاقو از قسمت دم به طرف سر می کشیم تا فلس های آن جدا گردد. سپس آن را کاملاً تمیز می شوییم.

ظرف بزرگ و پهنی که کل ماهی در آن جای بگیرد، را انتخاب کرده و آرد نخود، زنجبیل، سیر، پودر فلفل قرمز، نمک، زردچوبه و انارگلی و گشنیز تازه را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم. آب را ذره ذره اضافه می کنیم تا خمیر سفتی بدست آید.

ماهی را از تمام قسمتها شامل پشت و رو و داخل شکم به این خمیر آغشته می کنیم. روغن را داغ کرده و سپس زیر حرارت را ملایم می کنیم ماهی را در روغن سرخ می کنیم. بایستی درب ماهی تابه را ببندیم. وقتی دو طرف را سرخ کردیم کمی آب به اندازه یک استکان ریخته و همچنان درب ماهی تابه بایستی بسته باشد. خمیری که در ابتدا به ماهی آغشته کرده بودیم همراه آبی که بعداً اضافه شده بود، اطراف ماهی تبدیل به سس خوشمزه ای می شود که هم کاملاً به خورد ماهی رفته و هم در هنگام صرف غذا روی ماهی می ریزیم و به سر سفره می آوریم.

این ماهی بسیار لذیذ را می توان با پیازچه و جعفری تازه تزیین کرد.

·  طرز طبخ ماهی قزل آلا درفر

ابتدا پشت ماهی ها را کارد میکشیم تا فلس آن کاملا گرفته شود.بعد زیر شکم ماهی را چاک کوچک میدهیم و محتویات شکم ماهیهاراخارج میکنیم و داخل شکم و پشت گوش و دهان ماهی را به دقت می شو ییم.

و داخل شکم ماهی را کمی نمک می پاشیم و  مقداری روغن زیتون یا کره با یک قاشق آبلیمو کمی نمک و فلفل مخلوط میکنیم و کمی از این سس را به پشت و روی ماهی میمالیم و کمی هم داخل شکم ماهی از این سس میمالیم.

بعد ماهیها را در ظرفی که بهتر است لعابی باشد میچینیم و ظرف  را میگذاریم روی پنجره آخر فر بطرف بالا . و میگذاریم د رحرارت 400 درجه یکربع ساعت بماند در این فاصله گاهی از سس روغن زیتون و آبلیمو به ماهی می دهیم . بعد درجه حرارت فر راتا 350 درجه پایین میآوریم و 30 دقیقه دیگر میگذاریم در فر بماند.

باید ماهی پخته شود ولی زیاد خشک نگردد.بعد ماهی را از فر بیرون آورده در ظرف چیده و تز یین میکنیم.

ماهی قزل آلا

اسم غذا (فارسی)

خوراک

دسته بندی غذا

ایرانی

اصلیت غذا

30

مدت زمان طبخ

مقدار لازم

مواد لازم

ردیف

به تعداد لازم  

ماهی قزل آلا

1

نیم پیمانه

روغن زیتون

2

نیم پیمانه

آب لیمو

3

یک پیمانه

سس خامه

4

به مقدار کافی

نمک وفلفل

5

پشت ماهی را کارد میکشیم تا فلس آن کاملاگرفته شود بعدزیر شکم ماهی راچاک کوچکی میدهیم ومحتویات شکم ماهیها را خارج می کنیم وداخل شکم وپشت گردن ودهان ماهی رابدقت میشوئیم وداخل شکم ماهی راکمی نمک میپاشیم وروغن زیتون یا کره وآب لیمورا باکمی نمک وفلفل مخلوط میکنیم وکمی از این سس را به پشت وروی ماهی میمالیم وکمی هم داخل شکم ماهی ازاین سس می مالیم بعد ماهیها را درظرفی که بهتر است لعابی باشد می چینیم وظرف را میگذاریم روی پنجره آخر فر بطرف بالا میگذاریم درحرارت 400 درجه یکربع ساعت بماند دراین فاصله گاهی از سس روغن زیتون وآب لیمو بماهی می دهیم بعد درجه را تا 350درجه پایین می آوریم وش30 دقیقه دیگر میگذاریم درفر بماند .باید ماهی پخته شود ولی زیاد خشک نگردد بعد ماهی رااز فر بیرون می آوریم ودریس به طریق زیر قرار میدهیم : ماهیها رایک طرف دیس می چینیم بطوریکه دم آنها نزدیک هم وسر آنها از هم جدا قرار بگیرد (بشکل بادبزن )بعد روی دمهای ماهی را بشکل دایره حلقه های لیمو ترش می چینیم واطراف دیس راحلقه های لیمو تر ش میگذاریم وفاصله بین ماهیهاکمی جعفر ی میریزیم .

طرز تهیه

نویسندگان وبلاگ:
کدهای اضافی کاربر :